наверх

Marotta Controls to Provide Valves for NASA’s Mars Sample Return Program

 

Оце діло! Оце колєгі по цеху - пріємно глянути. Наш постачальник арматурних новин -  https://valve-world.net/ повідомив, що НАСА вкотре використає клапани від Marotta Controls для свого марсохода.

Марсохід Mars Perseverance зараз збирає та зберігає зразки на Марсі. NASA планує приземлити посадочний апарат Sample Retrieval Lander біля або в кратері Джезеро не раніше 2028 року, доставляючи невелику ракету (MAV), на яку будуть завантажені зразки, зібрані Perseverance. Після того, як зразки будуть запущені з Червоної планети, інший космічний корабель захопить їх на орбіті Марса, а потім безпечно переправить на Землю на початку-середині 2030-х років.

NASA SRL використовуватиме два різних компоненти від Marotta. Перший – це спеціальний клапан на основі MV130HLT, успадкованого від Marotta дизайну серії CoRe® Flow Control. Цей клапан створює тиск у баках з рідинним паливом, запускаючи двигуни SRL. Другий клапан Marotta, SPV795, абсолютно новий і розроблений спеціально для відключення двигунів SRL для спуску для сприяння безпечній посадці; це для того, щоб розмістити дуже тонку атмосферу на Марсі. Обидва клапани були оптимізовані для зниження ризику забруднення зразка та збереження цілісності вмісту кожного флакона.

«Космічні польоти закладені в нашій ДНК, і той факт, що наші клапани були перевірені та обрані для такої важливої ​​та історичної справи, говорить про цей досвід», — сказав Макс Вулфінгер, віце-президент з космічних систем Marotta Controls. 

ПРОМАРМАТУРА теж двічі пріймала участь у проєктах Державного космічного агентства України, але злетіти у космос нашим виробам поки не судилося. Та які наші роки?

Щодо картинки на початку статті - так це обладнання від Lockheed Martin теж має клапани  Marotta Controls. Кажуть - дуже гарно працюють))

 

photo 1 of 1
1